Chrzciny
Przykładowe menu
Danie główne:
- rosół tradycyjny z makaronem i podrobami
- rolada wołowa 70 %
- udko faszerowane szpinakiem lub marchewką i boczkiem 40 %
- pieczeń ze schabu 40 %
- kotlet de volaille 50 %
- kluski, ziemniaki,
- frytki
- kapusta modra z boczkiem na gorąco,
- surówka na bazie kapusty pekińskiej, surówka z marchewki i ananasa
- 55 zł od osoby
Deser do wyboru
- szarlotka z lodami 15 zł
- 2 kawałki ciasta deserowego na osobę lub tradycyjny kołocz 15 zł
- puchar lodowy z owocami i śmietaną 15 zł
- tort okolicznościowy, smaki do wyboru 12 zł
Zimna płyta
- mięsa pieczyste (schab, karkówka w ziołach, polędwiczka z masłem i orzechami)
- tymbalik drobiowy i galert z nóżek
- śledź w oliwie z ogórkiem
- jajka w sosie tatarskim
- deska serów i wędlin
- sałatka jarzynowa tradycyjna
- sałatka grecka lub caprese (pomidror z mozzarellą i bazylią)
- nugetsy z kurczaka, sos czosnkowy
- pasztet w cieście francuskim, sos żurawinowy
- pieczywo, masło
- cena 45 zł od osoby
Gorąca kolacja
- mięsa grillowane (karkówka, filet z kurczaka, szaszłyk, golonko)
- ziemniaki zapiekane, frytki, warzywa gotowane , surówka z kapusty 35 zł od osoby
- z kolacją: żurek 10 zł od osoby lub barszcz z krokietem, bogracz, strogonof 14 zł od osoby
- z kolacją: medaliony drobiowe w panierce z migdałami podane z ryżem i warzywami blanszowanymi 28 zł od osoby
Napoje:
- kawa , herbata 6 zł od osoby
napoje zimne ograniczeń 12 zł od osoby