~ Menu restauracja ~

~ Menu restauracja~

~ Zupy ~

Rosół z pieczonego kurczaka

makaron / mięso drobiowe / marchewka / pietruszka nać

cena 18 zł / 300 ml

Żurek śląski z wędzonkami

kiełbasa / jajko / domowy chleb

cena 20 zł / 300 ml / 100 g

Zupa grzybowa

ziemniaki pieczone / kwaśna śmietana

cena 25 zł / 250 ml / 80 g / 50 g

Flaczki wołowe

domowy chleb

cena 24 zł / 300 ml / 100 g

Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

 

cena 20 zł / 250 ml / 150 g

Drugie dania

Policzki wołowe duszone w czerwonym winie

kopytka z batatem / pasternak /żółta marchew / burak

cena 62 zł / 160 g / 200 g / 50 g /
50 g / 50 g

Rolada wołowa

kluski śląskie / modra kapusta /sos pieczeniowy

cena 52 zł / 180 g / 150 g /120 g / 100 g

Ozorek wołowy

ziemniaki z koperkiem / sos chrzanowy / kalafior / brokuł

cena 38 zł / 160 g / 200 g / 100 g / 50 g

Placek z gulaszem wołowym

zestaw surówek / kwaśna śmietana / papryka marynowana

cena 44 zł / 200 g / 200 g / 150 g / 50 g / 15 g

Udko z gęsi

kluski na parze / buraczki / demi-glace z żurawiną

cena 72 zł / 350 g / 150 g / 150 g

Pierś z kaczki sous-vide

ziemniaki confitowane / kapusta czerwona marynowana / demi-glace z wiśnią

cena 58 zł / 160 g / 200 g / 150 g / 50 g

Ragout z jelenia

pajda pieczonego chleba z grilla

cena 48 zł / 350 g / 150 g

Polski schabowy na smalcu smażony

ziemniaki z koperkiem / kapusta kiszona zasmażana z domowym boczkiem

cena 39 zł / 150 g / 200 g / 150 g

Golonka pieczona

puree z musztardą francuską / kapusta kiszona / chrzan

cena 49 zł / 700 g / 250 g / 150 g / 20 g

Żeberka wieprzowe

panczkraut / demi-glace / burak tonda
sous vide

cena 52 zł / 360 g / 250 g / 120 g / 50 g

Boczek wieprzowy po azjatycku

puree ziemniaczane / pak choi / brokuł bimi / kukurydza mini / sezam

cena 48 zł / 160 g / 250 g / 100 g / 50 g / 50 g

Filet de volaille z masłem

frytki / zestaw surówek

cena 41 zł / 130 g / 150 g / 150 g 

Wątróbka drobiowa

puree ziemniaczane /cebula czerwona / trufla/ śmietana / nasze kiszonki

cena 37 zł / 160 g / 250 g / 100 g / 150 g

Pierogi z pieczonymi ziemniakami

ser biały / ser wędzony / cebula / masło / kwaśna śmietana

cena 32 zł / 250 g / 50 g

Dania z ryb

Dorada z liściem kafiru

ziemniaki confitowane / kalafior / brokuł / jarmuż / sos maślany

cena 65 zł / 300 g / 200 g / 150 g

Halibut

czarna soczewica / sos maślany / grzyby shimeji / pak choi

cena 52 zł / 200 g / 150 g / 150 g / 20 g

Sandacz

puree ziemniaczane / brokuł bimi / skorzonera/ pasternak confitowany

cena 65 zł / 200 g / 250 g / 80 g / 120 g / 50 g

Sałatki

Sałatka z łososiem

mix sałat / pikle / dynia / grzyby shimeji / glony wakame / dressing cytrynowy

cena 44 zł / 120 g / 150 g / 150 g /
50 g

Makarony

Papardelle z kurczakiem

cebula czerwona / podgrzybek / śmietana / dynia marynowana / prażone pestki dyni / rukola

cena 40 zł / 100 g / 120 g / 30 g /
30 g / 30 g

Ravioli z truflą

szałwia / wino białe / masło / parmezan

cena 36 zł / 220 g

Dania dla dzieci

Rosołek z makaronem

 

cena 10 zł / 200 ml

Kurka bez piórka

nuggetsy z kurczaka / frytki / surówka

cena 22 zł / 100 g / 100 g / 60 g

Mini burger z chrupiącym kurczakiem

kurczak / sałata / pomidor / frytki / sos

cena 25 zł / 40 g / 50 g / 100 g

Kluski z sosem pieczeniowym

 

cena 16 zł / 10 szt.

Desery

Fondant czekoladowy

czekolada / maliny

cena 22 zł / 100 g

Lody waniliowe z gorącymi malinami

 

cena 25 zł / 150 g / 100 g / 50 g

Beza pavlova

serek waniliowy z jogurtem / śliwka duszona w czerwonym winie

cena 22 zł / 100 g / 150 g / 100 g

Sernik wiedeński z brzoskwiniami

 

cena 22 zł / 200 g

~ Barwy Śląska ~

godziny otwarcia:
poniedziałek – niedziela 12.00-20.00
ul. Gliwicka 158A
tel: recepcja@sjestahotel.pl

Scroll to Top